Shperndaje në Facebook.

Tri mënyra për ta minimizuar rrezikun e sulmit në tru

Njohja e shenjave dhe kërkimi i trajtimit të hershëm mund t’i zvogëlojë dëmet që mund të shkaktohen nga sulmi i trurit, ose mund t’i parandaloni krejtësisht dëmet.

Më poshtë gjeni disa mënyra se si mund ta minimizoni rrezikun e sulmit në tru.

Njohja e shenjave; trajtimi i hershëm i parandalon dëmet e mëdha

Sulmi në tru është dëmi që shkaktohen nga një bllokim apo gjakderdhje në tru. Është një nga shkaktarët më seriozë të problemeve afatgjate në Britani.

Çereku i sulmeve të trurit ndodhin te personat nën moshën 65 vjet, dhe dëmet përfshijnë humbjen e të folurit, humbjen e fuqisë në njërën anë të trupit apo fytyrës.

Megjithatë, një pjesë e madhe e sulmeve të trurit përfundojnë me fatalitet. Diagnoza dhe trajtimi i hershëm nënkuptojnë dëme më të vogla.

Testi ‘FDFK’ ju ndihmon më së shumti në raste të tilla: Fytyra – a mund të qeshni? A po keni probleme me fytyrën tuaj? Duart – a mund t’i ngritni lart dhe t’i mbani ashtu? Fjalët – A keni problem t’i kuptoni fjalët apo a po keni problem t’i formuloni fjalitë? Koha – thërrisni emergjencën nëse e vëreni njërën nga këto tri shenja, transmeton Telegrafi.

Kontrollojeni vazhdimisht shtypjen e gjakut

Shtypja e lartë e gjakut është faktor i rëndësishëm parandalues i rrezikut.

Aq më shumë që pini duhan, aq më i lartë rreziku

Aq më shumë që pini duhan, aq më shumë rrezikoheni nga sulmi i trurit, prandaj, nëse nuk mundeni të hiqni dorë krejtësisht, të paktën zvogëlojeni sasinë e duhanit që e pini.

Nëse menaxhoni të hiqni dorë, rreziku juaj për të pësuar sulm në tru do të jetë i njëjtë pas pesë vjetëve me atë që nuk ka pirë asnjëherë duhan.

Shperndaje në Facebook.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close