Shperndaje në Facebook.

iPhone skanon njerëzit për të parë nëse kanë armë

Nëse zotëroni një iPhone 8 Plus ose një Pixel 2 XL, mund ta ktheni atë në një skaner të trupit.

Me një shpikje sensacionale, SHBA dëshiron të kthehejë smartphonet në skaner trupi vitin e ardhshëm . Një rast i pazbuluar, që tregtohet nën emrin SWORD, thuhet të jetë në gjendje të zbulojë armët në trupat e njerëzve nëpërmjet 18 antenave të integruara . Sipas fillimit, kjo funksionon duke dërguar valë sonare që janë të padëgjueshme në vesh, reagimet e të cilit janë marrë nga sensorë dhe më në fund janë analizuar.

Skanon në 20 metra
Sipas kompanisë, skaneri duhet të punojë në distanca deri në 20 metra. Përveç personave, bagazhet mund të shfaqen edhe për objekte të dyshimta. Inteligjenca artificiale e ndërtuar gjithashtu duhet të jetë në gjendje të analizojë se çfarë lloj arme është. Përveç kësaj, rasti duhet gjithashtu të jetë i pajisur me teknologjitë e njohjes së fytyrës, të cilat duhet të lidhen me bazën e të dhënave të kriminelëve të regjistruar dhe të dyshuarve të kërkuar.

Kompania do të paraqesë një prototip të parë në gusht, produkti i përfunduar duhet të dorëzohet në pranverën e vitit 2019. Çmimi për rastin e teknologjisë së lartë është i lartë. Kushton $ 1250

Shperndaje në Facebook.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close